Förnyelse av domäner

Beroende på hur din domän hanteras kan det hanteras lite olika.

Fakturakund

Kunder som är godkända för fakturering av kostnader från oss får domännamn automatiskt förnyade och fakturerade. Här gäller samma villkor som för övriga tjänster att uppsägning skall vara oss tillhanda senast 30 dagar innan periodförnyelse. Vi förnyar domänen automatiskt oavsett om redan utfärdad faktura har betalts eller inte. Utebliven betalning är alltså inte ett sätt att säga upp domäner eller andra tjänster.

Kund som använder självbetjäning

Om du har registerat din domän själv via exempelvis my.rackfish.com så utfärdas en proforma faktura automatiskt. Denna behöver betalas (vilket kan ske automatiskt om man exempelvis sparat kreditkort). Förnyelse sker när betalning kommer in och då utfärdas även en slutlig faktura. Utan betalning kommer inte domänen förnyas.

Tänk på registreringslängd

Beroende på toppdomän stöds registeringar på upp till 10 år! Det kan vara skönt att se till att man har skyddat ett domännamn för lång tid, och dessutom säkrar man priset under hela tiden ifall det blir prisändringar.

Autoförnyelse av domän

Om en domän är inställd att automatiskt förnyas så kommer den förnyas utan ytterligare åtgärd. För fakturakunder förnyas den automatiskt och för kontantkunder förnyas den via kreditkortsbetalning. Finns ett aktivt kreditkort inlagt i my.rackfish.com så kommer förnyelse ske automatiskt.

Stänga av autoförnyelse av domän

För att stänga av autoförnyelser på den domän: Logga in på https://my.rackfish.com - Välj domänen under "Hantera" - "Mina tjänster" - "Domäner". Klicka på "Förnya automatiskt" och slå av förnyelser. Glömt inte att spara ändringar! Påminnelser om att domänen förfaller kommer att skickas ut flera gånger innan den stängs av.


Var denna artikel till hjälp?

mood_bad Ogilla 0
mood Gilla 0
visibility Visningar: 219