Felsökning av livesändningar

Om en sändning hackar eller fryser och buffrar beror det oftast på dålig eller otillräcklig internetanslutning. Problemet är att det kan uppkomma både där man sänder ifrån och där man tittar. Här är några tips dom kan hjälpa till:

Sänk kvaliteten

Om sändningen går ut i fler kvaliteter så kan man tvinga fram en lägre kvalitet genom att välja den under kugghjulet. Hjälper detta så är det ett bandbreddsproblem mellan dig och Rackfish Live. Bandbreddsproblem är särskilt vanliga på mobila förbindelser som, även om de är väldigt snabba, snabbt kan variera i prestanda.

Se över nätverk och internet.

Kontrollera att du har en tillräckligt snabb uppkoppling. Med Bredbandskollen.se kan du få en bild av hur pass bra uppkoppling du har, som en tumregel så bör man har 5-10 Mbps för att ta emot sändningar i hög kvalitet. Vilken kvalitet varierar med hur man sänder ut strömmar, riktigt hög kvalitet kan vara såväl 10 som 20 Mbps eller högre. Tänk på att det behövs ordentliga marginaler. Sändningen behöver sin bandbredd, men är man flera på ett kontor som tittar på samma sändning så multipliceras detta - samt att annan användning också drar bandbredd. 

Webbläsare

Se till att du har en fullt uppdaterad webbläsare. Prova gärna att öppna filmen i en annan webbläsare och se om det fungerar bättre.


Var denna artikel till hjälp?

mood_bad Ogilla 0
mood Gilla 0
visibility Visningar: 136