Vad är DNS? Rackfish DNS-tjänster

Vad är DNS?

DNS är tjänsten som gör att domäner fungerar på internet.

Egentligen är alla tjänster (webbsidor, mail och liknande) baserade på IP-adresser som till exempel ”192.168.0.1” vilket är svårt att komma ihåg. Därför finns DNS-systemet som översätter @doman.se till mailservern som finns på exempelvis "192.168.0.1" och www.doman.se till "192.168.0.222" som exempel. Utan DNS-server blir ett domännamn överflödigt (annat än för att skydda det eller för framtida behov).

Wikipedia har mer information om DNS: https://sv.wikipedia.org/wiki/Dom%C3%A4nnamnssystemet

DNS-tjänster från Rackfish

Managed DNS-server

Managed DNS är den mest lättanvända tjänsten eftersom vi gör alla ändringar. I denna tjänst ingår alla ändringar som utförs på beställning av våra tekniker. Chatta, maila eller ring så löser vi era DNS-frågor snabbt och korrekt! Denna tjänst säljs per domän och är i dagsläget tillgänglig för fakturakunder. Det går även att hantera DNS-inställningar själv via https://portal.rackfish.net om det önskas.

DNS-Anycast

En billig tjänst för upp till tio domäner som man köper och hanterar via vår kontrollpanel my.rackfish.com. Här får du en riktigt bra DNS-tjänst med 100% upptid, garanterat. Den höga kvaliteten garanteras av den robusta ANYcast DNS plattformen med noder runt om i världen för att ge snabbaste uppslagen var dina besökare än befinner sig. Lättanvänd teknik, till ett mycket bra pris!